Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун си отдъхна. Или пък не. Поне не се наложи да бърка в дебелата си банкова сметка.

Полицията в бразилския град Сао Пауло успя да спаси тъщата на Бърни Екълстоун, която беше отвлечена преди осем дни, а похитителите поискаха 36 милиона долара.

Майката на младата бразилска съпруга на британеца е добре. Арестувани са двама души по време на атаката на къщата, където била държана 67-годишната Апаресида Шунк Флози Палмейра. Според полицията отвличането ѝ е планирано няколко месеца и било координирано в Европа.

Апаресида Шунк бе похитена от добре охраняемия си дом в Сао Пауло, исканият откуп бе в размер на 36,5 млн. долара (120 млн. реала), предаден в четири торби. 

"Много малко хора в Сао Пауло са знаели коя е госпожа Шунк. На мнение сме, че сложното отвличане е планирано извън Бразилия от хора, които са знаели, че тя е тъща на Екълстоун. Имаме информация, която потвърждава, че организаторите са действали от Европа", съобщиха източници от полицията пред бразилската преса.

85-годишният Екълстоун се ожени за бразилката Фабиана Флози (38 г.) през 2012 г. С предишната си съпруга Славица Екълстоун той се разведе през 2009 г. след 13 години съвместен живот.