Четирима души бяха убити при серия бомбени атентати в Тайланд. Най-малко 11 експлозии е имало в различни градове и туристически курорти, сред които и известният плаж Пукет. 

Първо е бил ударен курортния град Хуа Хин. Там са гръмнали две бомби и има най-малко 11 ранени, съобщиха от местната полиция.

Последвала е експлозия в Сурат тани, където е загинала една жена, а няколко души са ранени. Само 30 минути по-късно е взривено още едно устройство.

През нощта са последвали още взривове в други два града. 

Атентатите са извършени точно на годишнината от нападението в Тайланд, когато загинаха 20 души, предимно китайски туристи Тогава бяха хвърлени бомби в близост до храм в Банкок, който е туристическа атракция.

Досега никой не е поел отговорност за кървавите експлозии.

Сутринта в петък тайландската полиция съобщи, че серията взривове в южната част на страната са актове на местен саботажа. 

„Това не е терористична атака. Това е само местен саботаж, който е ограничен в определени райони и провинции“, обяви заместник-говорителят на националната полиция Пияпан Пингмуанг пред репортери в Банкок. 

По думите му най-малко 11 бомби, много от които двоен взрив, са избухнали в пет южни провинции през последните 24 часа, предаде "Фокус"