Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Куинс Клъб, Лондон без да му се наложи да играе, тъй като съперникът му на четвъртфиналите Александър Долгополов (Украйна) се отказа поради травма. Вчера украинецът почувства болки в областта на бедрото по време на двубой на двойки и днес прецени, че няма смисъл да рискува здравословното си състояние дни преди старта на Уимбълдън.

Така нашето момче стана първият полуфиналист в Лондон, а в спор за място на финала ще се изправи срещу партньора си на двойки и водач в схемата Станислас Вавринка (Швейцария).

"Чувствам се много добре на трева. Утре срещу Григор ще бъде тежък мач. Той играе отлично през тази седмица, а специално на трева играта му е перфектна.Играхме заедно и на двойки, надявам се да направим един добър мач", каза Стан веднага след победата си на полуфиналите. 

Димитров и Вавринка имат изиграни два официални мача помежду си до момента, като швейцарецът е спечелил и двата. Утре е чудесен ден, в който първата ни ракета ще има възможност да сложи край на негативната серия и да успее за пръв път в кариерата си да се класира за финала на един от любимите си турнири.

До момента надпреварата в Куинс се развива по план за 23-годишния българин. На Острова Гришо се радва и на компанията на своята любима Мария Шарапова. Руската тенис звезда пристигна в Лондон, дни след като грабна титлата на "Ролан Гарос", за да подкрепя Григор. Папараците не оставят и за миг двамата влюбени и всяка тяхна разходка се превръща в сензация, не само за феновете им, но и за модните критици. Вчера Гришо и Маша отново бяха засечени да се разхождат хванати ръка за ръка из лондонските улици и медиите не пропуснаха да отбележат стилната визия и на двамата.