Григор Димитров се класира за финала на турнира в Куинс Клъб, Лондон с награден фонд 809 600 евро, след като на полуфиналите победи световния номер 3 и водач в схемата Станислас Вавринка с 2-0 сета (6-2 6-4).

Първата ни ракета изигра един изключително силен мач, в който показа страхотна концентрация и борба за всяка топка. Димитров доминираше през цялото време на срещата и надигра швейцареца по всички показатели. Шампионът от Откритото първенство на Австралия явно не очакваше толкова мощна и прецизна игра от страна на българина, като в  края на мача не успя да сдържи нервите си и буквално помля ракетата си в рекламните пана около игрището.

 Благодарени на победата, Гришо се класира за пръв път в своята кариера за финал на тревни кортове. Любопитно е, че от началото на годината тенисистът ни има спечелени два трофея ( в Акапулко и Букурещ) и при евентуален успех в неделя ще има в колекцията си титла на хард корт, клей корт и тревен корт, извоювани само в рамките на 6 месеца.

С достигането си до финалната права на надпреварата, най-добрият ни тенисист си гарантира 150 точки за ранглистата, както и чек за 51 300 евро, а в спор за титлата ще се изправи срещу победителя от двубоя между Фелисиано Лопес (Испания) и Радек Щепанек (Чехия), които играят по-късно днес.