Григор Димитров продължава победния си ход в Меката на тениса – „Уимбълдън”. Преди минути най-добрият ни тенисист победи с категоричното 3-0 сета (6-2, 6-2, 6-4) младата надежда на Австралия Люк Савил и по този начин се класира за пръв път в своята кариера за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания.

Двубоят между бившите шампиони при юношите беше на централния корт и младите таланти оправдаха гласуваното им доверие. Димитров и Савил показаха динамичен тенис, като българинът отново впечатли с фантастични отигравания. Младият австралиец, който триумфира с титлата при младежите през 2011 г. опита да се противопостави на Гришо, но днес хасковлията беше блестящ. Димитров допусна само една точка за пробив, а на свой ред реализира 4 брейка, които се оказаха решаващи за крайния изход на двубоя.

Благодарение на днешния си успех, Григор си осигури чек за £71,000 oт наградния фонд, както и 90 точки за световната ранглиста. И вече е по-близо до топ 10. В спор за място на осминафиналите ще се изправи срещу победителя от мача между Александър Долгополов (Украйна) и Бенямин Бекер (Германия).