Свикнахме да чакаме исторически постижения от Григор Димитров. Днес тенисистът ни за пореден път ще потропа на вратата на историята на осминафинал на "Уимбълдън" срещу Леонардо Майер (Аржентина). Двубоят на корт 1 край британската столица се очаква да започне след 16:00 часа, тъй като от 15:00 на същата арена почва срещата между Ана Иванович и Сабине Лисицки. Мачът на Гришо ще бъде излъчен пряко по българския канал F+.

При победа Димитров ще достигне четвъртфинал, с което ще изравни най-доброто си класиране на турнир от Големия шлем. Българинът стигна до тази фаза в началото на годината на Откритото първенство на Австралия. По-важното е, че успехът днес може да осигури на Гришо за първи път в кариерата му влизане в Топ 10 на големия тенис. В момента той е под №13.

С това българското участие на най-престижния турнир не приключва днес. Мачът от втория кръг в схемата на двойки при жените на Цвети Пиронкова и Белинда Бенчич (Швейцария) срещу №14 Тимеа Бобош (Унгария) и Кристина Младенович (Франция) беше отложен заради дъжд вчера. И пренасрочен за понеделник на корт № 17 - той е първи от програмата за деня, която стартира в 13:30 часа българско време.