Приказката за Григор Димитров в Лондон продължава. Преди минути първата ни ракета победи аржентинецът Леонардо Майер с 3:0 сета (6:4 7:6(6) 6:2) и се класира за четвъртфиналите на „Уимбълдън”. Това е историческо класиране за най-добрия ни тенисист на най-престижния турнир, а в битка за полуфиналите той ще се изправи срещу миналогодишния шампион и свой приятел - Анди Мъри. 

Осминафиналът на Григор Димитров срещу аржентинеца Леонардо Майер на „Уимбълдън” бе прекъснат заради дъжд.

Двубоят с огромен залог на най-стария тенис турнир бе спрян при 6:4 6:5 в полза на Димитров и 30:15 за аржентинеца при негов сервис в 12-ия гейм. Близо 30 минути по-късно срещата бе подновена и в момента се играе. Българинът поведе с 2:0 след тайбрек - 7:6 (6) във втория сет. А в третия доминира тотално за 6:2.

Димитров категорично бе по-класният тенисист на корта. Българинът не изневери на себе си и за пореден път показа магически отигравания, с които си заслужи бурните аплодисменти на публиката.

Другият двубой, който вълнуваше България, бе този между Кевин Андерсън (Южна Африка) и Анди Мъри (Великобритания). Надеждата на домакините спечели мача с 2:1 сета (6:4, 6:3, 7:6 (6) на централния корт.

Днес на тревата в „Ол Инглънд Клъб” излезе и първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова. В двубой от втори кръг при двойките пловдивчанката и нейната партньорка Белинда Бенчич (Швейцария) загубиха от тандема на Тимеа Бабош (Унгария) и Кристина Младенович (Сърбия), отстъпвайки им с 3:6 1:6. С достигането си до тази фаза Пиронкова и Бенчич си осигуриха 13 000 британски паунда и по 130 точки за ранглистата на двойки.