Актуалният шампион на "Уимбълдън" Анди Мъри се изказа ласкаво за Григор Димитров преди четвъртфинала между двамата в сряда на централния корт край Лондон. Двамата са сред добрите приятели в тенис елита, тренират заедно понякога, при това и на трева. През 2011 г. Мъри е бил близо до това да ангажира настоящият треньор на Гришо - Роджър Рашийд, но е предпочел легендата Иван Лендъл, когото замени тази година с Амели Муресмо.

"Димитров навлиза в най-силния си период, каза шотландецът. - Спечели много мачове през тази година. Григор израсна като играч, той взема все по-добри решения на корта. Доста разнообразен тенисист е. Понякога изисква време да се научиш как да използваш всичко това. И той започна да употребява арсенала си от умения. Ще бъде труден мач."

А Мъри е не просто поредният противник за Григор Димитров. Шотландецът влезе в историята през миналата година като първият британец, спечелил при мъжете на "Уимбълдън" след Фред Пери, който триумфира в периода 1934-1936 г. И сега не крие апетити за дубъл.

Утрешният двубой Димитров - Мъри вече предизвика огромен интерес. Гришо е любимец и на Острова. На централния корт, единствен в комплекса "Ол Инглънд клъб", снабден с покрив, българинът ще бъде гледан от членове на кралското семейство и знаменитости от всички сфери. Вчерашният победен мач на шотландеца, например, бе проследен от сър Алекс Фъргюсън и милиардерът Ричърд Брансън.