Военноокръжната прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с автомобила на НСО, обслужващ председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. В дух на прозрачност държавното обвинение публикува постановлението за отказ, в което като най-вероятна причина за инцидента с развинтените болтове на автомобила на Панов е посочено „предизвикано от неравностите по пътя саморазвиване на болтовете”. Самият Панов нарече това странно, а в социалните мрежи потребителите започнаха да търсят свое обяснение. Разбира се, с чувство за хумор.

Самуил Петканов съобщи:

„Прокуратурата повдигна обвинение на Мерцедес за загубата на тефтерчето на Златанов”.

После предложи и друга версия:

„Прокуратурата повдигна обвинение на Мерцедес, че лайнари със скъпи коли паркират се едно местата за инвалиди са на баща им”.

Иван Червенков съобщи за спешни мерки от страна на германския производител на автомобили:

„Концернът Mercedes-Benz, след спешен и задълбочен анализ чрез процесинг, резонанс и темпоралност на фактите и обстоятелствата, изнесени от българската Прокуратура, реши:

1) Да спре временно от движение всички МПС, произведени след 1926 година;

2) Да завари всички джанти към главините - БСПари;

3) Болтовете на всички МПС да бъдат предадени на Национална Служба Охрана < НСО > в знак на уважение за положените усилия.;

4) Подкрепя кандидатурата на г-н Цацаров за Нобелова награда за физика с откриването на нов дял в науката наречен Физикатура на цацазиката”.

Стела Николова заключи, че:

„Цацаратурата за първи път намери извършител: саморазвиващи се болтове на Mercedes-Benz”.

В коментарите под този пост се появиха и други „новини”:

„Пророчество на Ванга, "Мерцедес, ке фалира"!”

 „Започвам нов бизнес със саморазвиващи се болтове за Мерцедес-Бенц!!!”

Николова е изпратила и открито писмо до представителя на марката за България:

„Уважаеми г-да, с настоящото писмо бих искала да ви уведомя за следното, което бих искала да бъде предадено в централата на "Мерцедес-Бенц", на които разбира се отделно ще напиша писмо. Българската прокуратура след направена проверка установила за автомобил с марка "Мерцедес", който използва НСО, че :

"Предвид изложеното, следва извод, че няма никакви данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица. Като се изключи тази възможност, остават две вероятности за получаване на повредата – предизвикано от неравностите по пътя саморазвиване на болтовете /с ниска степен на вероятност предвид експертното мнение, че шумът трябва да се засилва/ или нарочно развиване на болтовете от страна на самия служител при НСО /за което също няма достатъчно данни/. "

С оглед на твърденията на полк.Илиев, аз повече не мога да имам доверие в произвежданите от вас автомобили, след като болтовете на гумите се саморазвиват при движение. Докато не видя постановено съдебно решение, в което окончателно е опровергано това твърдение, ще считам вашите автомобили за ненадежни. Обръщам ви внимание, че това твърдение е на личност, в качеството му на длъжностно лице, но ако ще съдите някого, то нека претенцията ви бъде насочена персонално, а не към българската прокуратура, защото в този случай ще осъдите нас-българските данъкоплатци, които нямат никаква вина!”

Валдес Радев публикува колаж с два елемента – главния прокурор и един болт. Текстът гласи само: Юсейн Болт.