Британците отново могат да се жалват от България за проваленото си лято. Този път причината не е свързана с неуредици по Черноморието, "виновникът" се казва... Григор Димитров.

Пресата на Острова рони сълзи за поредния спортен крах. Английският национален отбор отпадна от световното по футбол още в групата, Люис Хамилтън буксува във Формула 1, а днес Анди Мъри се сбогува с надеждата за исторически дубъл на "Уимбълдън", сразен с 0:3 сета от Гришо насред централния корт в митичния "Ол Инглънд Клъб".

През миналата година шотландецът сложи край на черна прокоба 77 години британец да не печели мъжкия турнир на най-престижната надпревара в тениса. Царуването му продължи само една година.

Григор Димитров буквално прескочи Анди Мъри

"Британското лято на спортни страдания продължава - Анди Мъри бе разбит с 0:3 пред погледите на Кейт и Уилям", е водещото заглавие на електронното издание на в. "Дейли Мейл". Отчита се първото поражение за Мъри в "Ол Инглънд Клъб" след 17 поредни победи. Един от най-тиражните вестници на Острова публикува поредица от снимки, изразяващи емоциите по лицето на Кейт Мидълтън, на която се наложи повече да се мръщи, отколкото да се усмихва.

Американската спортна телевизия ESPN, която наскоро направи филм за Димитров и успя да го накара да говори за връзките си с Мария Шарапова и Серина Уилямс, пише следното:

"Твърди се, че до две години в "Ол Инглънд клъб" ще бъде изграден нов корт като амфитеатър, кръстен на Анди Мъри. Този двучасов мач едва ли ще сред най-интересните моменти за церемонията по откриването."

Естествено, медиите по цял свят не подминават жената в живота на новата спортна звезда: Мария Шарапова. Лайтмотивът е, че сега всеки иска да е на мястото на българина, тъй като той побеждава на всички фронтове, а талантът му е огромен и явно тепърва ще развива своя потенциал.

"Той е само на 23, но излиза с Мария Шарапова и току що би шампиона на "Уимбълдън" на негов терен с 3:0 сета. Григор Димитров = победа", е лаконичният коментар на "Евроспорт".

"Браво Гришоооо!!! Успех и на полуфинала, ти знаеш как!", написа в социалните мрежи пък Цвети Пиронкова, която през 2010 г. игра на полуфинал на "Уимбълдън".

Анди Мъри изтъква като причина за поражението си лошият старт на мача.

"Григор игра много солидно и спечели заслужено. Играта му вървеше, всички показатели сочат превъзходството на Димитров днес", призна сваленият от трона шампион.