Гледам "по телевизията" и не вярвам на ушите си!

1. ВС: "Аз направих груба грешка, обещавам никога повече така да не правя! Представих личното си мнение като позиция на правителството! Това няма да се повтори! Много се извинявам!".

2. Предложението за ограничаване на кеш-плащанията до 1000 лева отпада, като внеслите това предложение са молили опозицията да направи нещо, та предложението случайно да не вземе да мине в парламента!

Наистина не мога да повярвам, защото политиката е много отговорна и фина дейност - по-сложна и от висшата математика, и от висшия пилотаж. В нея се анализира, разработват се сценарии, предлагат се алтернативни решения и на базата на разумна система от критерии се прави избор на най-доброто от алтернативните решения. 

Така поне би трябвало да бъде. 

А сега излиза, че едни големи деца си играят на политика като на шикалки; имитират политика и импровизират политика, правят предложения в зависимост от това - с кой крак са станали, подхвърлят всякакви неща в т.нар. публично пространство, а после увъртат, симулират, демонстрират едно най-обикновено иди ми-дойди ми, ритат като пиле в кълчища и ни лук яли, ни лук мирисали, се извиняват с половин уста или като провинили се калпазани, счупили неволно с топката стъклото на бабата от първия етаж.

И нищо! Минало-заминало. Голяма работа.

А че обществото е било лашнато в дадена посока; а че са му инжектирали конска доза тревоги и съмнения; а че е похабена огромна политическа, парламентарна, експертна и социална енергия; а че управлението и управляващите олекват заради безотговорно и лекомислено поведение; а че ставаме отново и отново смешни като власт и народ - това не е важно. Майната му. Така може и така е - у нас. И така ще бъде - все така и още по...

Коментарът е от страницата във фейсбук на автора. Заглавието е на редакцията.