Българският шоубизнес не е нито шоу, нито бизнес, смята Лили Иванова.

"Няма такъв. Има само някакви програмки", заяви пред БНТ примата на българската естрада.

В началото тя поздрави всички медици в България. И припомни, че има диплома за медсестра.

За Лили Иванова любовта на публиката е като бумеранг. След като я получава, тя я праща обратно на тези, които са й я дали. Певицата прави всичко възможно за тези хора, призна тя пред "Панорама".

Любовта е и отговорност.

"Аз съм отговорна, всичко е под моя контрол, включително текстовете, музиката", изтъкна звездата.

Тя смята, че всеки има нужда от любов, дори престъпникът.

Лили Иванова записа наскоро нов албум. В него тя за първи път изпълнява песни по текстове на Стефан Вълдобрев, при това цели три.

"Намирам тези текстове за невероятни, защото много внимавам да не пея глупости. И неочаквано той написа такива неща, които ме растърсиха. Защото съм пяла винаги много хубави текстове, и то на най-великите ни поети - Яворов, Вазов, Славейков, Дамян Дамянов, Павел Матев. Още в началото на кариерата си внимавах какво пея. Смятах, че един текст трябва да бъде послание за нещо към публиката", сподели Лили Иванова.

Още като видела стих, тя разбирала дали той става за песен:

"Може да има само една дума, която да определя дали от него става нещо или не. Но тя е достатъчна. Аз знам коя е тази дума."

Тя е убедена, че за да бъде човек на гребена на вълната, не може да си фантазираш и да мислиш, че си най-великият. Днес музиката е вече различна.

На въпрос дали е разбрала къде е ключът към душата на българина, певицата отговори:

"Изумена съм, че той отиде на една крайност, но всеки има право да се качи на своя влак. Стига да не съжалява за избора си."

Днес имало голямо отчуждение. Хората у нас са станали по-лоши, каза звездата, макар че точно тя нямала право да се опаква, защото получава само обич.

Лили Иванова не съжалява, че в началото на промените е пяла за демокрацията у нас:

"И съм разочарована, и не съм. Не ми харесва това, че хората от шоубизнеса не могат да правят концерти, защото хората са без работа. Те трябва да имат работа, за да си купят билет."

За нея не било цел да стане известна. Лили Иванова изтъкна, че у нас има много хора, които са известни просто с това, че са известни.

Когато дошли промените, тя седнала и си казала: "Ок, ти си Лили Иванова, но какво?" И започнала всичко наново.

"Българинът трябва да работи, а не да мързелува и да чака някой да го нахрани и да мързелува", завърши примата на българската естрада.