Рано или късно ще се стигне и до това ГЕРБ да предложи коалиция с БСП, отсега казвам – няма да приемем. Това заяви депутатът от БСП Антон Кутев пред бТВ. Така той коментира декларацията от конгреса на управляващите, че няма да влизат в коалиция със социалистите.

"Ние не искаме да влизаме в коалиция с вас. Това означава, че взимаме предвид избора на хората. Когато ляво и дясно се слеят в едно правителство, единствената опозиция остава народът", каза още Кутев.

Според него така са направили "Обединени патриоти" и "Воля", които преди изборите са се представяли като алтернатива на управлението, но сега го подкрепят.

"В момента половината от гласовете, с които управлява ГЕРБ, на практика са срещу ГЕРБ", коментира Кутев, имайки предвид резултатите от изборите.

Според него предложението Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание и Деница Златева да остане министър по европредседателството в началото на правителство ”Борисов 3” са били призив за коалиция.

За пореден път Кутев коментира и оградата по границата с Турция.

"Защо ако Левски може да прескочи оградата, защо въобще сте я построили? Била падала оградата, ама имало ограда", каза Кутев, по повод последните изказвания на Бойко Борисов по темата.

Според него конгресът на ГЕРБ е демонстрирал поглед назад, а не напред и не са се чули послания за това какво ще прави партията в управлението на държавата.

"Това е конгрес, който трябваше единствено да преизбере лидера", смята Кутев.

Според него европредседателството не е повод опозицията да спре да се занимава с Борисов.

"Европредседателството не е тук, за да може Борисов да покаже колко е велик. България председателства по логиката на споразумения на Европейския съюз, което не означава да го използваме, за да откраднем най-много", коментира Кутев.