Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на транспорта Ивайло Московски е поканил Николай Колев-Босия на разговор в министерството миналата седмица, обяви той пред журналисти днес.

"Аз миналата седмица го поканих в министерството да го изслушам. Обясних му, ако има някакви сигнали за "Автомобилна администрация", да ги предостави. Включително пред нашия инспектор, ако има някакви данни за някой, който е манипулирал шофьорския си изпит, да заповяда в стаята, където се съхраняват видеонаблюденията, да изгледа целия изпит", обясни Московски.

Николай Колев вече 23 дни е в гладна стачка като протест срещу корупцията в Агенция "Автомобилна администрация" и масовото според него закупуване на шофьорски книжки.

Министърът обясни пред медиите, че в момента се ползва нова система за жребий на теоритичния изпит за шофьори, чиято сигурност е потвърдена от съда. При вземане на изпита се прави "лицево разпознаване, влиза се в помещение само с един таблет и има видеонаблюдение през цялото време", изясни той.

На въпрос дали все пак е получил някакви сигнали от Босия, Московски заяви:

"Това, което ми донесоха, бяха две папки за 2013-а и 2014-а година, аз тогава не съм бил министър. Това ми донесоха."

По отношения на другите обвинения - че "Автомобилна администрация" първо е уволнила двама души за корупция, а после тихомълком ги е върнала, министърът заяви, че агенцията е самостоятелна и не той назначава или уволнява хора. 

"Но ако има данни за такива хора, веднага ще ги предоставим на разследващите органи. Най-вероятно те са проверявани и не е установено такова нещо. Ако има съдебно решение за някого, че е корумпиран, естествено, че няма да си позволим да го назначим."

Московски призова Колев да се "погрижи за здравето си" и да спре гладната стачка.

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Мизерията в пътническите влакове.

Ако не сме държава от руско-турско-азиатски тип, българинът ще хване с дясната ръка ухото на премиера, с лявата - ухото на министър Московски, ще се обади на Перата и сие да дойдат и да им сложат по една свинска опашчица. ЖП линията София Варна би следвало да е една от най-престижните и най- образцовите. По време на успешното европейско председателството на Борисов ми се наложи да пътувам няколко пъти за Варна. Говоря само за първа класа: изтърбушени седалки и мръсна ужасия в напълно безводните или полубезводни клозети. Някои пътуващи споделиха, че когато им предстои пътуване по тази линия в продължение на няколко дни консумират по-малко храна, за да се запекът.Умишлено не описвам интериора на клозетите след като някой смелчага ги е ползвал, за да не предизвикам стрес. СЪВЕТВАМ Примиера, подобно на китайските владетели, да се дегизира и да пътува често до проблемни точки в държавата, а те са хиляди, за да получи преки възприятия за истинското състояние на държавата. Ако нае е страхлив и е истински стопанин на държавата, би споделил опита на древните китайци.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.