7 004 000 лева се очаква да бъде джакпотът във второ теглене на играта 6/49 за тиража в четвъртък. Така ще заеме трето място в историята на тотото в България.

Сумата достигна тази стойност, след като БСТ с решение на Държавната комисия по хазарта връща на участниците натрупания джакпот от 5 026 320 лева от 51-ви тираж във второ теглене на 6/49.

Припомняме, че двама младежи от Варна направиха опит да фалшифицират резултатите от тегленето, в което падна джакпотът от над 5 милиона лева. Опитът за измама е бил прихванат от системата на БСТ, а манипулацията - осуетена. Тотализаторът подаде сигнал до Главна дирекция "Криминална полиция" на МВР. Тъй като измамата е разкрита веднага, печалбата изобщо не е била изплатена.

Ръководството на тотализатора решило да обяви, че джакпотът е спечелен, за да се привлекат измамниците и да се улесни разследването на случая.

Единият от хакерите отишъл да си получи печалбата с половината от квитанцията, която се издава в тото пунктовете и на която присъстват попълнените числа, като обяснил, че е скъсана след спор за фиша с друг човек. Снимали са личната му карта и дни по-късно е последвал арест, обясни Мария Янева, директор "Обработка и контрол на тиражите" в спортния тотализатор, в Нова телевизия.