Първият кръг на турнира в Синсинати продължава да бъде непреодолимо препятствие за най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова и за четвърти пореден път първата ни ракета при дамите отпадна още на старта на надпреварата. В днешната среща Цвети отстъпи с 2-1 сета (3-6, 6-1, 2-6) пред 16-та в света Карла Суарез Наваро (Испания).

За Пиронкова това бе трета загуба от три изиграни мача срещу намиращата се в отлична форма испанка. В днешната среща българката все пак имаше своите шансове, но колебливият начален удар в решителния трети сет й коства два пробива, които се оказаха напълно достатъчни за победата на Суарез Наваро.

Очаква се преди Откритото първенство на САЩ Цветана да вземе участие и в турнира в Ню Хейвън, който е от престижната категория "Premier" и е с награден фонд $710,000. В него пловдивчанката ще стартира от квалификациите, a за да достигне до основната схема ще трябва да запише три поредни победи.

Българското участие на надпреварата в Синсинати продължава и утре, когато в действие ще видим Григор Димитров. Топ тенисистът ни ще се изправи срещу поляка Йежи Янович, а точният час на двубоя ще стане ясен по-късно днес.