Франция надви Германия с 2:1 в един от големите мачове в Лигата на нациите - от гр. 1 на дивизия А, игран на пълния "Стад дьо Франс" в Париж. Стана голям и като надиграване, а световните шампиони стигнаха до успеха след обрат.

Маншафта направи най-силното си полувреме от много време насам - първото, в което можеше да води с повече от 1:0. В 13-ата минута гостите получиха дузпа за игра с ръка и Тони Кроос реализира, като Юго Лорис едва не спаси - той изби топката, но тя все пак влезе в мрежата.

В 19-ата Лерой Сане можеше да даде по-добър пас на Тимо Вернер при ситуация двама на един в половината на домакините. Това не стана, а Германия пропусна да дръпне с 2:0. Стигна се нов шанс за германците след ъглов удар, а малко след това Сане отново създаде смут в отбраната на "сините".

След почивката Килиан Мбапе бе близо до изравняване, а Франция вдигна оборотите. В 62-ата минута Люка Ернандес центрира отлично и Антоан Гризман изравни атрактивно с глава, като направи безпомощен Мануел Нойер.

В 67-ата Серж Габри застраши Юго Лорис. В 80-ата съдията отсъди малко спорна дузпа за Франция при акция на Блез Матюиди, който имаше съпрокосновение с Матс Хумелс. От 11-те метра Гризман отново матира Нойер. Трудна, но сладка победа за "петлите" с 2:1.

Така Германия остава сс 1 точка от три мача, а Франция има 7. 

В британска битка от гр. 4 на дивизия В тимът на Уелс отново победи Ирландия, този път с 1:0. Хари Уилсън бе точен в 58-ата минута.