Днешният трети състезателен ден от основната схема на Откритото първенство на САЩ ще бъде изключително любопитен за българските тенис фенове. На кортовете в най-големия тенис център в света - „Били Джий Кинг” в действие ще видим и двамата представители на България – Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

Първата ни ракета при дамите ще излезе първа на корта. След като на старта на турнира Цвети отстрани италианката Карин Кнап, то във втория кръг тя ще има доста по-сложна задача в лицето на бившата номер 1 в света Йелена Янкович (Сърбия). Двубоят е втори в програмата на корт "Грандстенд" и е поставен след мача между Фелисиано Лопес (Испания) и Иван Додиг (Хърватия), който започва в 18:00 ч. Очаква се Пиронкова и Янкович да излезнат на корта около 20:30 ч. българско време.

Двете са се срещали пет пъти до момента, като победата неизменно е отивала на сметката на сръбкинята. Специалисти и букмейкъри очаквано определиха Янкович за големия фаворит в двубоя. Цвети обаче все още не е казала последната си дума и със сигурност е готова да поднесе изненада.

Не преди полунощ пък ще започне дългоочакваният двубой от първи кръг на Григор Димитров с представителя на домакините Райън Харисън. Мачът е последен в програмата на втория по големина корт „Луис Армстронг”.

До момента Григор и опонента му са се срещали само веднъж – на старта на „Уимбълдън” преди близо месец, когато българинът се наложи с категоричното 3:0 сета. Ако Димитров успее отново да победи Харисън, то във втори кръг той ще срещне победителя от двубоя между Карлос Берлок (Аржентина)  и Дуди Села (Израел).