"Манчестър Сити" би "Манчестър Юнайтед" с 3:1 в дерби, което не беше точно дерби от Висшата лига. "Небесносините" доминираха тотално и можеха да спечелят и по-убедително, а гостите само веднъж реално стигнаха до вратата на шампионите.

След 12 кръга разликата в точките между двата тима е 12. "Гражданите" са първи, а "червените дяволи" - осми, като изостават и на цели 7 пункта от топ 4.

За пореден път "Юнайтед" влезе "заспало" в мач и този път не се случи чудо - както в Торино преди броени дни. Също и през април, когато тимът на Жозе Моуриньо обърна съперника си с 3:2 от 2:0 за "Сити".

Давид Силва откри резултата в 12-ата минута с атака, която е маркова за стила на игра на отбора, пък и за двубоя. Цялото полувреме мина под знака на превъзходство на "небесносините". Те отнемаха топката в средата на терена или в половината на гостите си и създаваха опасности на висока скорост. 

"Юнайтед" пък нито веднъж не застраши вратаря Едерсон, беше плах и дезориентиран.

"Сити" нанесе втория си удар - и може би решителен, в 48-ата, когато Серхио Агуеро направи двойно подаване с Риад Марез и от малък ъгъл едва не "счупи ръцете" на Давид де Хеа, който не реагира - 2:0.

Нататък Рахим Стърлинг направи пропуски. В 57-ата минута Ромелу Лукаку влезе като смяна и веднага изработи дузпа за гостите. Антони Марсиал намали и върна надеждите на "Юнайтед".

Те обаче не траяха дълго, макар че в тези минути играта бе равностойна. Много бързо Давид Силва (направи страхотен мач) и компания си върнаха контрола и отново заредиха заплахи пред Де Хеа. В 86-ата Илкай Гюндоган сложи край на каквато и да било интрига - 3:1.

Други резултати: "Арсенал" - "Уулвърхемптън" 1:1, "Челси" - "Евертън" 0:0, "Ливърпул" - "Фулъм" 2:0.

"Сити" има 32 точки, "Ливърпул" е с 30, "Челси" има 28, "Тотнъм" - 27, "Арсенал" - 24 и т.н.