Кубрат Пулев не вярва в контузията на Владимир Кличко, заради която мачът между двамата за световната титла по бокс в тежка категория бе отложен от 6 септември за 15 ноември.

Украинецът отказа двубоя в Хамбург под предлог, че има разкъсване на бицепса на лявата ръка.

"Това беше неочаквано за мен, бях концентриран и очаквах мача, рече Кобрата в интервю по Нова телевизия. - Не е ставало въпрос за отмяна. Беше изненада. Чувах подобни неща, но не вярвах да се случи, не исках да се разсейвам. Естествено, че не вярвам на тази контузия. Не знам как да я коментирам. Възможно е да се контузи. Но всеки, който се занимава със спорт, ще ви каже, че ако травмата е лека, той бързо може да се оправи и да излезе на ринга. Защото съвременната медицина е супер развита, а и Кличко разполага с цял ресурс от лекари. Ако обаче е сериозна контузията, няма как да мине за два месец."

"Това са пълни глупости, това не е контузия!, доста по-гневно добави Кубрат. - Подготовката ми не се нарушава, просто ще продължи по-дълго. Напротив, няма да се наруши, ще се подготвя още по-добре."

Пулев увери, че е мотивиран още повече и решен да продължи да си гони целта. За първи път обаче изрази разочарование, че повечето хора не вярват във възможностите му да детронира Кличко.

"За съжаление има хора, които не вярват в мен, не вярват в българското. Повечето са така. А трябва да повярваме, че сме по-силни. Другите не са повече от нас, по-слаби са и ето го поредното доказателство."

Кобрата бе запитан и дали Владимир Кличко се страхува от него, което да е мотив да бяга от бой с българина.

"Думата "страх" не е точна. Аз просто представлявам голям риск за цялата му империя. Мога да му нанеса сериозни поражения, защото има риск той да загуби. А при тях рискове не се поемат, интересите там са много сериозни. Нещо повече, аз съм заплаха, не просто риск."

Покрай отлагането на мача от 6 септември се заговори, че контузията е принудила Кличко да отмени и сватбата си с холивудската актриса Хейдън Пенетиър.

"Мен не ме интересуват сватби, бебета, жени, деца... Интересува ме световната титла, а вече две години той увърта. Прави, струва, повече от ясно е, че не желае да играе", завърши Кубрат Пулев.