Новото попълнение в проекта за млади автори на Клуб Z е Даниел Пенев. Той е на 25 г. и е родом от Кюстендил. В момента е част от маркетинг отдела на образователния сайт Уча.се и асистент-редактор в издателство AMG Publishing.

Даниел има бакалавърска степен по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България (2016) и магистърска степен по международни отношения от Централноевропейския университет (2017). Член е на Асоциация на европейските журналисти – България (АЕЖ – България) и от 3 години пише на доброволни начала в TrueStory.bg – независима платформа, където той и няколко съмишленици се стремят да разказват вдъхновяващи истории за вдъхновяващи личности, инициативи и събития.

Негови материали са публикувани в български и международни медии като BBC Знание, OFFNews, EurActiv.com, Balkan Insight, Transitions Online и The Millions.

През последните години участва в обменни програми и обучения във Великобритания, Германия, Франция, Чехия, Полша, Сърбия, Исландия и Турция.

Даниел проявява силен интерес към теми като образование, култура, медии, личностно развитие, социално предприемачество и ЕС и затова ще пише за тях в „Генерация Z“.

В свободното си време той обича да чете, да спортува и да пътува.