Кристиано Роналдо за трета поредна година беше избран за футболист №1 в класацията Golden Soccer awards на организацията "Дубай холдинг". Португалецът лично получи отличието в Дубай, като съчета церемонията с почивка със семейството си в паузата на италианската Серия А.

Роналдо е нещо като абонат за наградата - той я печели за пети път в осемте години, в които се връчва. Асът на "Ювентус" взе и приза в допитването сред фенове. За да бъде идилията пълна, неговият мениджър Жорже Мендеш е №1 в своята категория.

Клуб №1 е "Атлетико" (Мадрид), треньор - Дидие Дешан, който изведе Франция до световната титла в Русия. Бяха връчени и четири награди за цялостен принос във футбола - на бразилския Роналдо, на Блес Матюиди (Франция и "Ювентус"), на вицепрезидента на ФИФА и бивш хърватски национал Звонимир Бобан и на Фабио Капело.

"Оригиналният" Роналдо също беше на шоуто.

Кристиано Роналдо е изпреварил в основната класация французите Килиан Мбапе и Антоан Гризман. Любопитно е, че Лука Модрич, който цяла есен обираше наградите на ФИФА, УЕФА и "Франс футбол" след "Златната топка" на Мондиала, изобщо не е в тройката. Роналдо вече не присъства на церемонии, на които не е първи.