Българският национален отбор по волейбол продължава с неубедителното си представяне на световното първенство по волейбол в Полша. След като във втория мач от груповата фаза момчетата на треньора Пламен Константинов допуснаха неочакван обрат от отбора на Канада (поведохме с 2:1 гейма и 23:20 в четвъртия, но изпуснахме победата), а след това срещнаха сериозни затруднения срещу Китай, днес националите ни стигнаха до измъчена победа с 3:2 гейма (25:22, 26:24, 23:25, 20:25, 15:11) срещу един от аутсайдерите на мондиала – тимa на Египет.

В днешния мач възпитаниците на Константинов показаха посредствена игра. Треньорът бе дал почивка на повечето титуляри и се видя, че в момента резервите ни не са в състояние да се наложат категорично дори над непретенциозния отбор от Египет.  Националите показаха слабост на всички елементи, като най-фрапиращи бяха грешките при посрещане. Липсваше концентрация при блокадата, а играта ни в защита бе отчайваща на моменти.

По-късно предстоят и другите два мача от нашата група С.  Мексико и Канада играят от 17.30 часа, а Китай и Русия излизат един срещу друг от 21.15 часа.

Утре от 21:15 ч б.в. е последният мач на България в група С, като съперник е олимпийският шампион Русия.

Очаквайте подробности!