Покрай случая на Кубрат Пулев с "фаталната" му целувка и репортерката Дженифър Равало-Джени Суши се върнах към най-големия мач в кариерата му досега - срещу Владимир Кличко на 16 ноември 2014 г. Кобрата загуби с нокаут в петия рунд, а след това произнесе марковата си фраза "Продължаваме напред". На пръв поглед двете случки нямат нищо общо, но всъщност имат.

Много неща преди и след двубоя бяха смущаващи. Не месеци и седмици, а години преди това упорито се натякваше, че украинският шампион бяга от бой с българина, избира си по-леки съперници и т.н. Пулев ги говореше тези неща, но и медиите изиграхме огромна роля в изграждането на бутафорната представа. Кличко се контузи, мачът бе отложен първоначално и психозата придоби страховити размери - Кличко пак бяга, страх го е. 

После се изприказваха още много приказки за диктат от страна на щаба на Влад, двоен стандарт при допинг контрола, криви ръкавици, още по-крив ринг и т.н. На самия ринг знаем какво стана. Краят можеше да дойде доста по-рано. Пулев отказа да поздрави своя съперник и продължи да говори как е станал жертва на обстоятелства, на "империята на братята" и т.н. И че продължава напред.

Поведението му показваше, че това не е точно така. Минаха години и Кубрат стана доста по-обран в изявленията пред медиите за съперници и планове. Май все пак е продължил напред, а?

Напълни няколко пъти "Арена Армеец", наскоро подписа и наистина престижен договор с агенцията "Топ Ранк", част от която са били най-големите в бокса от средните категории та до най-тежката. И  Тайсън Фюри, човек, побеждавал Владимир Кличко, се обвърза с нея да го представлява в Америка.

И ето ти сега скандала с тази целувка, изцяло засенчил зрелищната му победа (макар и незначителна) над румънеца Богдан Дину. Дори още да не ви се вярва, последствията наистина могат да бъдат сериозни. Най-малкото ще се изгуби време и енергия в преговори, изслушвания пред комисии, а евентуално и в съдебна зала. Вместо тези усилия да се насочат към търсене на съперници, каквито Пулев по ред причини трудно намира.

Не, Кубрат Пулев не може да прави това. Не само в интервюта , а и на улицата, освен ако не целува приятелката си. Не може да го прави с никоя жена, независимо дали е журналистка или не. Предполага се, че като популярна личност боксьорът трябва да дава добър пример, а не пошъл. Най-малкото. Нали все говорим, че в България имаме много малко личности, от които децата да се възхищават и на които да подражават.

Дженифър Равало или Джени Суши може и да е съмнителна журналистка със съмнителен морал, но това си е нейна работа. Специално в България тя и нейната медия не ни касаят, имаме си други грижи в тази сфера. Дали се е снимала гола или облечена, със суши или без суши, ама как гледала и говорела - това извинява ли поведението на Пулев, който можеше просто да приключи интервюто и после да се отдаде на парти?

Това, че Равало останала до 5 часа сутринта с него и щаба му, празнувала с тях, пък правила някакви неща с други хора в тоалетната - ако е истина, само показва глупостта, в плен на която Кубрат падна сам. Спортът отдавна не е само спорт, а много повече. Освен да бягаш, ловиш, риташ, хвърляш, удряш или пилотираш, трябва да знаеш и как да се държиш, какво да говориш и кога. Безценно е, ако умееш тези неща. А има и хора, които си изкарват хляба със съвети как да го правиш.

Да, Равало явно иска своите 15 минути евтина слава и пари. Първото вече го получава, а най-вероятно ще получи и второто. Но Кубрат Пулев нямаше да е замесен, ако си беше свършил работата докрай професионално в ранните часове на 24 март.

Дотук той губи в първите рундове на този мач (ако мога да вляза в лексиката на неговия мениджър Ивайло Гоцев). Доскоро никой не беше чувал за медията "Вегас спортс дейли". Може би дори във Вегас. Шефът на Дженифър Равало демонстрира добри реакции и почти веднага след публикуване на интервюто заяви в социалните мрежи, че ще "разследва" и раздуха този случай. 

Кубрат Пулев публично целуна репортерка на интервю насред американския щат Калифорния във времената на случаи на сексуален тормоз на Харви Уайнстийн, Бил Козби, Кевин Спейси, Ар Кели... Там е епицентърът им. Самата адвокатка на репортерката - популярната Глория Олред, представлява жени по някои от тези дела. Тя е активистка за женски права.

Целувката на Кубрат е във времето на движението #Me Too. Почти не минава седмица, в която някой голям американски спортист да заяви, че се включва в каузата.

Не, Кобра, ще прощаваш, но не си продължил напред. Някога това може и да стане. А дотогава може да се наложи да се върнеш назад с кариера, време, нерви, имидж...И с едни пари.