Парламентарната група на ГЕРБ си има нов нещатен сътрудник - бившият ѝ председател Цветан Цветанов. Това се вижда от публичния регистър на нещатните сътрудници на сайта на Народното събрание. 

Цветанов е регистриран в качеството си на зам.-председател на партия ГЕРБ, а въпросното сътрудничество дава предимно право на постоянен пропуск за сградата на парламента. Какъвто той вече няма, откакто подаде оставка като депутат заради "Апартаментгейт".

Бившият вече високопоставен депутат не е единственият висш партиен кадър, който изпълнява функция "нещатен сътрудник" на парламентарната си група. 

Така например сътрудници на "БСП за България" са напусналият Народното събрание заместник на Корнелия Нинова Кирил Добрев, както и още трима представители на Изпълнителното бюро на соцпартията - Деница Златева и Владимир Москов, които също са заместници на лидерката, както и някогашният шеф на разузнаването Бриго Аспарухов.

При ДПС членовете на Централното оперативно бюро, които сътрудничат на депутатите, са Юнал Лютви - по въпроси на външната политика, и Янко Янков - в сферата на националната сигурност. И двамата са бивши депутати, но в предишни парламентарни мандати. 

Останалите нещатни сътрудници - и в изброените парламентарни групи, и в останалите две - на "Обединени патриоти" и на "Воля" са най-вече хората, които се занимават с връзки с обществеността и медии. 

Честа практика е бивши депутати да са сътрудници на настоящи народни представители.