Вече една година младежкият проект на Клуб Z - "Генерация Z", дава думата на млади, талантливи и непознати на българската общественост автори. Днес ви представяме Петър Георгиев, който се присъединява към проекта.

Петър Георгиев е роден и израснал в София, където завършва Немската гимназия "Проф. Константин Гълъбов". От дете обича футбола, а в началото на кариерата си се увлича по спортната журналистика. Завършва две висши образования в сферата на медиите. Едната си диплома взима от Университета в Нюкасъл, където следва в продължение на три години, а втората - от Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Докато живее на Острова, Петър пише за издания като "Гардиън", "Дойче веле" и "Скай спортс". През 2016-а започва работа като репортер на "По света и у нас" на БНТ, където основно отразява събития от света на технологиите. За материалите си получава награди от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и конкурса Mtel Media Masters. 

По време на българското европредседателство миналата година Петър води предаването #Европа на обществената телевизия. През лятото заминава за Съединените щати, където работи по магистърска степен и иска да научи повече за добрите журналистически практики. Там слага началото и на документалния си подкаст "Виктория", разказващ за незабравимите футболни триумфи и личности:

"Обичам да разказвам истории в дълъг формат и да търся дълбочината във всяка тема, която привлече вниманието ми. Новите технологии може и да ни разсейват често, но от друга страна ни дават неповторима възможност да създаваме истински добра журналистика. Стъпка по стъпка и в България започваме да разбираме как да използваме дигиталните платформи с тази цел."