Самолетите ни ще бранят и въздушното пространство на Северна Македония, каза премиерът Бойко Борисов от "Ново село", където се провежда многонационално военно учение.

"Първо, много бих искал, тези, които ни критикуват, че имаме българо-американска база, да видят какво прекрасно съоръжение е това. В България всички идват на учение, другите държави ги прескачат, тук идват. Имаме надеждна техника, която модеринзираме. А с колегата Заев (премиерът на Северна Македония Зоран Заев - бел. ред.) говорихме, като придобием тези самолети (най-вероятно става дума за F-16), да пазим и територията на Северна Македония. това ще е добре и за тях, и за нас, защото тези самолети така или иначе не могат да завият и ходят до Македония, Северна", обяви той.

В учението участват представители на България, Гърция, Северна Македония, Румъния, Албания и САЩ.
 

 

"Трудно нещо може да ме впечатли, в много учения съм участвал", обяви още премиерът от "Ново село".

"Вашите номера ги научих"

"Вашите номера ги научих. Утре като ме срещнете да ме питате за армията и F-16, а днес за първия сняг."

Така премиерът Борисов отговори на репортерски въпрос как би коментирал най-новото предложение на изключително дейния напоследък депутат от ДПС Делян Пеевски. Парламентаристът, който доскоро имаше един работен ден в това Народно събрание днес излезе с идеята партиите да получават 0 лева субсидии.

Наскоро правителството взе решение за 1 лв. на глас.

Въпросът стана актуален след като от "Шоуто на Слави Трифонов" излязоха с разкрития, че партиите, които имат право на държавна субсидия, са взели по 13,23 лв. на глас вместо по 11 лв. на глас, както е записано в закона. Субсидия се полага на партии, които са спечелили над 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори.

 
Днес Борисов, който е на съвместното военно учение "Страйкбак" ("Ответен удар") на многонационален батальон в Ново село, показа раздразнение по темата.
"А защо трябва да коментирам", попита той. И добави няколко пъти: "Вашите номера ги научих."

"Има ли правителствено решение за 1 лв. субсидия, такава каквото Слави Трифонов ни триеше две години на главите на всички и вие нито веднъж не нарекохте популизъм? Не предложение, а решение. Има ли правителствено решение?", беше отговорът на Борисов.

След което добави нападателно:

"Това ли ще пуснете или да видят хората каква армия ни брани?"