Григор Димитров започна с успех „Азиатското турне", като спечели с 2:1 сета (6:1, 3:6, 6:3 ) мача си от първия кръг на турнира China Open срещу Фернандо Вердаско. Двубоят в Пекин бе изпълнен със спадове и възходи и за двамата тенисисти.

За българина, поставен под №5, това е дебютна победа в Откритото първенство на Китай, където имаше две поражения в първи кръг до момента.

Срещата започна вихрено за Димитров, който се нуждаеше само от 19 минути, за да поведе със сет аванс. Българинът играеше на много високо темпо, с разнообразни удари и стабилен сервис. Впечатление направи отличната физическа форма, в която се намира първата ни ракета. В тези първоначални минути Вердаско изглеждаше напълно сломен и по никакъв начин не успяваше да се противопостави на агресивната игра на съперника си.

След катастрофалната първа част, испанецът, който е бивш номер 7 в света, излезе преобразен на корта. Постепенно покачи ефективността на ударите си и успя да накъса играта на нашето момче. В този сет Григор позагуби силата и точността на началния си удар и това позволи на Вердаско сравнително лесно да достигне до пробив, който му бе достатъчен за изравняване на сетовете.

В решителната трета част Димитров проби подаването на съперника за 4:2, което му донесе комфортен аванс. Последва маратонски гейм, в който испанецът дори имаше два шанса за връщане на пробива, но в крайна сметка Григор намери начин да измъкне подаването си и спечели възможността да сервира за мача. Направи го безгрешно и след близо час и половина игра вдигна победоносно ръце.

Очаквайте подробности!