ЦСКА-София разби новака "Царско село" с 3:0 в мач от десетия кръг на efbet Лига. Това е най-убедителната победа на "червените" от началото на сезона - като резултат.

Тя не дойде толкова лесно - за пореден път. След нулево първо полувреме Али Соу откри в 48-ата минута, а влезлият като смяна Тиаго Родригес удвои в 75-ата. Девет минути преди края защитникът Жеферсон бе точен за 3:0.

Първото полувреме премина доста скучно и монотонно. Домакините се затрудняваха с добре организираните в защита гости. Те от своя страна също не направиха нищо значимо в атака.

Облекчение за "червените" е голът на Соу в началото на втората част. Асистира му Евандро, който тази вечер не успя да се разпише, но отново допринесе за успеха. 

В 53-тата Раул Албентоса игра с ръка в пеналта на ЦСКА-София, но съдията Станимир Тренчев реши да не отсъжда дузпа. В 72-ата мин имаше сходна ситуация и пред вратата на "Царско село" - отново без 11-метров удар.

А в тези минути имаше интересни ситуации и пред двете врати. В 75-ата Тиаго реши всичко с "подписа си" - силен шут. Малко след това още един, влязъл от скамейката - Жеферсон, направи резултата класически.

По-рано "Черно море" спечели с 2:0 срещу затъващия все повече "Ботев" (Пловдив). Исмаил Иса и Мартин Минчев от дузпа донесоха трите точки на "моряците", съответно в 49-ата и 67-ата минута.

В събота от 20 часа играят "Славия" и "Левски" на стадиона в "Овча купел", а неделя "Лудогорец" приема "Арда".