Цветан Цветанов представи днес новия си проект - Евроатлантическия център за сигурност - на председателя на ЕНП Жозеф Дол, съобщиха от центъра.

Цветанов и изпълнителната директорка на центъра София Петкова провели днес работна среща с Дол, на които обяснили основните приоритети и проекти области в работата на новата организация.

Бившата дясна ръка на Борисов наблегнал на европейското и регионално измерение в противодействието на хибридната война, борбата с трафика на хора, справянето с миграционните потоци, борбата с корупцията и прането на пари, дерадикализация и предотвратяване на радикализацията, осмислянето на последствията от тоталитарното и комунистическо минало.

Особено внимание обърнал и на нуждата от повече внимание към Черноморския район и Западните Балкани. 

Цветанов се срещна и с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес.

Екипът на новия Евроатлантически център за сигурност се срещнал и с Антонио Лопес, генерален секретар на ЕНП и член на изпълнителния съвет на Центъра за европейски изследвания "Вилфрид Мартенс". На него Цветанов представил основната концептуална рамка на центъра, и подчертал нуждата от противодействие на хибридната война, тъй като всяка европейска държава би могла да бъде жертва на подобна атака, която да компрометира демократичните процеси.

Той и Лопес се съгласили, че основен компонент за борба с този феномен е тясното партньорство между евро-атлантическите партньори и съюзници.