Цялата съдийска комисия на БФС, начело с шефа Йордан Сталев и неговата заместничка Илонка Джалева, е разпитана от ГДБОП при акцията след оставката на Борислав Михайлов вчера. Има и действащи рефери, които са дали показания, при това доста популярни, научи Клуб Z.

Засега липсва официална информация по въпроса. Пред журналисти премиерът Бойко Борисов обясни, че влизането на униформените в офисите на БФС в "Бояна" е било планирано отдавна, а не е свързано пряко с оставката на Борислав Михайлов.

Борисов намекна, че операцията касае съмнения за уговорени мачове и като цяло феърплея в родния футбол. Започнала е и ревизия във футболния съюз.

Сред петимата съдийски шефове няма задържани. Иззети са компютри и документи от централата на БФС в комплекса, наречен "Дом на футбола". Други служители на БФС също са били привикани в ГДБОП.

Вчера Борислав Михайлов подаде оставка след 14-годишно управление в БФС. Той бе призован да го направи от премиера и спортния министър Красен Кралев. В петък ще заседава изпълкомът на централата, очаква се да приеме оставката на Михайлов и да подготви почвата за извънреден конгрес за избор на нов шеф до края на годината.