"Имало протест в подкрепа на Гешев. На първа линия - Симон Милков. Симон е два пъти осъждан престъпник. Последната присъда - от миналата седмица. Сключил сделка с прокуратурата и няма да лежи."

Това написа във фейсбук профила си депутатът от БСП Явор Божанков, който бе и кандидат за кмет на Горна Оряховица, но загуби от съперника си от ГЕРБ на балотаж с разлика от близо 800 гласа. Божанков е приложил и стопкадър от ефира на Нова тв, на който се вижда как гореописаното лице Симон Милков охотно дава интервю за телевизията като участник във вчерашния т.нар. контрапротест в защита на избора на Иван Гешев за главен прокурор.

Божанков и Милков имат стара вражда, като последният е родом от региона. Самият Божанков, веднага след втория тур заговори за компроматна машина, която е действала срещу него по време на цялата кампания, а в статуса си описва Милков като част от нея. В завера с Нова тв. По думите му "същият, по време на местните избори в Горна Оряховица" е бил "закичен със скрита камера" в "разследване за купуване на гласове" от страна на Божанков.

В отговора на Милков в собствения му профил, той не крие, че е бил осъждан. И отстоява мнението си, че депутатът и кандидат за кмет е купувал гласове:

"Г-н БожанкOFF! Застреляй се! Не аз обикалях с ямболски мутри през цялата Община да пазарувам...печки! Не аз асимилирах много лев, покрай смяната на старите регистрационни табели с нови. Не аз съм осъждан безброй пъти за клевета и обида. Единственото вярно е, че съм осъждан!".

Този сюжет на взаимни обвинения обаче е за прокуратурата и за съда, ако някой се чувства наклеветен.

По-любопитното е кой е Симон Милков, защото на тези, които редовно следят информационния поток, би трябвало да им изглежда познат. Още повече че той сам често обича да застава пред камера. 

За последно може да сте виждали Милков в обкръжението на... Николай Бареков - от силните дни на вече бившия евродепутат като лицер на партия България без цензура и ръководител на т.нар. телевизия на Цветан Василев и Делян Пеевски (от техните пък силни дни ) - ТВ7. Младият мъж имаше активно участие навремето в обиколките на шоуто на ББЦ по ТВ7, появяваше се на протестите в Сливен, в София срещу считания за основен противник на главния прокурор Сотир Цацаров - вече покойният обвинител Камен Ситнилски, в тв участия на Бареков. Самият Бареков галено го наричаше "Симо", а в партията бе представян като "ивент мениджър".

В даваните в годините назад интервюта той винаги обявява, че е воден само и единствено от "гражданската си съвест". 

Гражданската съвест го помни и като участник в т.нар. февруарски протести.

Свързва го минало и с близкото до Алексей Петров движение СИЛА, което той твърди, че напуснал в момента, в който разбрал, че бившата барета стои зад него.

Познат е и от протестите в столичния квартал "Орландовци" през 2015 година, породени от сбиване заради силна музика. Тогава избухна сериозно етническо напрежение, което трая с дни. Тогава Милков обяви, че е набеден за "бияч" и че всъщност случайно се е озовал на мястото на събитието. В същата година има и наложена глоба от Районния съд във Велико Търново за хулигански действия.

Едно обаче явно остава неизменно при Милков - явно е твърд привърженик на Цацаров и на предложения от него за заместник - Иван Гешев.