Заради избирането на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на парламента майки на деца с увреждания ще протестират в късния следобед. Автошествието демонстрация ще тръгне от сградата на Народното събрание, а след това ще продължи към Орлов мост и колелото на 4-ти километър (площад на Авиацията).

Майките настояват Симеонов да подаде оставка от ръководството на Парламента.

“Ние не искаме само неговата оставка. Искаме оставката на всеки един поименно депутат, който е натиснал бутона “за“, коментира пред БНР една от участничките в предстоящия протест.

Красимир Каракачанов, лидер на коалиционния партньор в парламентарната група "Обединени патриоти", както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застанаха зад избора на Симеонов. Самият той каза:

“Това, че някой протестира си е негово право. Но това според мен пак повтарям е намеса в правилата и реда в парламента“.

Шествието, което започва от площад „Народното Събрание", ще премине през " Орлов мост", а автомобилите ще обикалят и кръговото движение при 4-ти километър.

В същото време феминистки организации организират шествие под надслов „Докато има насилие, борбата продължава" , то е по повод Международния ден на ООН за борба с насилието над жени. Шествието започва от площад „Независимост" и ще се отправи към Орлов мост.

Заявката и за двете шествия е 18:30 ч.