Първата ни ракета в женския тенис Цветана Пиронкова отпадна на 1/4-финалите на турнира с награден фонд $250 000 "Дженерали лейдис" в Линц (Австрия) след загуба с 1:2 сета (4:6, 6:4, 4:6) от Карин Кнап (Италия). Пловдивчанката имаше два успеха в досегашните си срещи с тази съперничка (6:0, 6:1 в Щутгарт през 2006 г. и 6:4, 6:3 на Откритото първенство на САЩ през този сезон), но за съжаление днес не успя да я преодолее в тежка и дълга битка.

"Мачът беше много дълъг. Бях нервна в края. Играхме една срещу друга съвсем скоро. Днес мисля, че се представих добре. Това е първа победа за мен срещу Пиронкова и съм много щастлива. Дано играя толкова добре и в следващия си мач", заяви доволната победителка веднага след битката.

Срещата между двете тенисистки се превърна в истинска битка на нерви, която достигна своята кулминация в третия сет. Кнап поведе с комфортното 5:3 гейма, но когато сервираше за спечелването на срещата допусна двойна грешка и още куп неточности, след които българката се върна в мача и намали за 4:5.

Трилърът продължи с пълна сила в следващия гейм, в който Цвети отрази цели пет мачбола, но при шестия прати форхенда в мрежата и така приключи участието си в Линц.

Най-добрата ни тенисистка си тръгва от австрийския град с 60 точки за световната ранглиста, с които в понеделник най-вероятно ще се изкачи до №42 или №43.