Дисциплинарно уволненият катаджия Митко Станков от Харманли спечели вчера делото срещу МВР. Върховният административен съд отмени заповедта за наложеното наказание на Станков . Решението е окончателно и с него изцяло се потвърждава това на Хасковския административен съд (виж - ТУК) от 4 април т.г. Областната дирекция е осъдена и да плати направените от Станков разноски по делото в размер на 1000 лв, съобщава marica.bg.

Униформеният бе махнат от системата след вътрешна проверка на МВР по случая с пътния инцидент от лятото на 2018-а с участието на Георги Радев - баща на президента Румен Радев. Инцидентът стана на 17 август м.г. на кръговото в Харманли. Там 81-годишният Георги Радев се сблъска с електрическата триколка на Стефан Тодоров, който отнесе акт след пристигането на полицаите.

След няколко дни в публичното пространство се появиха записи от видеокамери, от които може да се проследи как е станал ударът. 

"Митко е с 27-годишен стаж в системата и до този момент не е наказван. Изхвърлиха го на улицата, а дъщеря му е студентка", коментираха колеги на уволнения.

Стефан Тодоров е диабетик и с влошено зрение. След произшествието бе с охлузвания на ръката, а по-късно няколко пъти заяви, че няма претенции към водача на колата. 

Лично Главният прокурор тогава  Сотир Цацаров разпореди проверка по случая. След нея - в началото на септември, Георги Радев също бе санкциониран с акт, а Митко Станков бе уволнен дисциплинарно.