На още 7 места в страната след Плевен МВР и останалите правоохранителни органи подготвят акции заради темата с боклука. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на днешната си обиколка за инспекция на обекти в строеж. Това са продължението на "Турски поток" през България за Сърбия, което Борисов настоява да се нарича "Балкански поток", както и магистрала "Хемус". 

За акцията, свързана с наличие на вносен боклук от Италия в Плевен и какво следва оттук нататък министър-председателят сам заговори - не изчака да го питат журналистите. Той започна с благодарност към МВР, ДАНС и прокуратурата. И добави:

„Всеки, който мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си понесе санкциите“, категоричен бе Борисов.

„Винаги съм считал, че има персонална отговорност, има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, когато издадат един документ, той да е законосъобразен. Ако има хора, които са нарушили закона, тук наблизо е "Белене", където да завършат своята кариера. Това е борба с корупцията“, коментира премиерът във връзка с решението на РИОСВ за съхранение и горене на боклук на плевенската фирма, която не е имала нужния капацитет за подобна дейност. 

Коментарът бе по време на инспекцията на строежа на т.нар. от Борисов "Балкански поток" - тоест продължението на газопровода "Турски поток" през България до границата със Сърбия. 

Обиколката на министър-председателя след това продължи с обход и включвания на живо от джипа и извън него по строителството на магистрала "Хемус". С него е и вицепремиерът Томислав Дончев.