Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на 1/4-финалите на силния турнир "Купа Кремъл" в Москва с награден фонд 710 000 долара, след загуба с 6:1, 3:6, 2:6 от Ирина-Камелия Бегу (Румъния).

Така Пиронкова изравни най-доброто си постижение в руската столица от 2009-а, когато също достигна до този етап на надпреварата. Тогава първата ни ракета бе спряна от украинката Альона Бондаренко.

Началото на днешната среща, която продължи близо два часа, стартира по отличен начин за Цветана и в първата част нямаше индикации, че румънката е способна да спечели сет, камо ли да обърне мача. Пловдивчанката бе заложила на агресивен ретур, с който лесно пробиваше подаването на опонентката. Превъзходството на българката доведе до разгромен първи сет, спечелен с 6:1.

Във втората и третата част обаче настъпи драстичен спад в представянето на Пиронкова. Форхендът ѝ бе много нестабилен и често попадаше в аут. На другия полюс пък бе представянето на Бегу, която след катастрофалния първи сет започна да играе все по-мощно и агресивно и не остави шансове на най-добрата ни тенисистка.

Преди днешната среща Бегу и Пиронкова се бяха срещали два пъти, като победите бяха за българката - в Хобарт на твърда настилка, и в Хертогенбош на трева, без да загуби сет.