Григор Димитров загуби на финала на турнира "Стокхолм оупън" с 1:2 сета (7:5, 4:6, 4:6) от чеха Томаш Бердих и така сдаде титлата в шведската столица, която спечели през миналата година.

Българинът грабна по впечатляващ начин първия сет. След като губеше с 3:5, той надви противника си в четири поредни гейма и ликува със 7:5. Натакът обаче  Бердих, който бе под №1 в схемата, заигра много стабилно и измъкна по идентичен начин втория и третия сет. Той реализира пробиви за 1:0 при подаванията на Димитров, като не допусна брейкове след това. 

Двамата играха два часа и 20 минути, в които публиката в залата видя страхотни отигравания. На живо Гришо бе подкрепян от много българи. Той ще прибави към банковата си сметка 49 770 евро от наградния фонд. Григор обаче ще загуби 100 точки в световната ранглиста, защото имаше да защитава 250, а успа да вземе 150 заради загубата на финала.

Това бе петият му мач с Бердих, балансът е 3:2 за българина, а двамата винаги са играли по три сета. До финала чехът не бе губил сет в шведската столица тази година. 

Очаквайте подробности!