Хокейният ЦСКА приключи достойно участието си в турнира за Континенталната купа на Европа - "червените" записаха три загуби в група "Б" в Бремерхавен, Германия. Само победителят продължава напред, а той ще стане известен по-късно тази вечер.

Армейците на треньора Кирил Ходулов паднаха с по 2:6 от домакините от "Фиштаун Пингуинс" и от "Белфаст Джайънтс" в първите два дни. Днес те отстъпиха драматично с 4:5 от холандския "Тилбург Траперс", след като водеха с 3:1 и 4:2 - в третата третина. Противникът обачи обърна с три безответни шайби, посредната от които падна 30 секунди преди края.

Два гола за ЦСКА реализира руснакът с български паспорт Алексей Йотов, а по един словакът Игор Кайкъл и новопривлеченият Дмитрий Власенков. Голмайсторите срещу "Белфаст" са друг новак - Владимир Антипов, и Станислав Мухачов. Антипов и шведът Андерс Йохансон опънаха мрежата на германците на старта в петък.

ЦСКА спечели убедително надпреварата в първата група в София, като разби испанци, турци и сърби. Армейците атакуваха турнира с "дрийм тим" - за българските стандарти. Към 14-те чужденци от началната фаза сега се присъединиха още шестима руснаци!

Сред тях личат двама играчи от Националната хокейна лига на САЩ и Канада: Олег Кваша (с 493 мача за "Ню Йорк Айлендърс" и "Флорира Пантърс") и Дмитрий Биков ("Флорида"). Те и останалите имат солиден опит в КХЛ (Континенталната лига), вторият по сила клубен шампионат в света.