"Имам различни идеи, но да оставим прокуратурата и полицията, казват, че работят.

Тук става въпрос за хора, които имат доста по-нисък праг на търпимост. Това са хора, които мислено живеят в 90-те години, те са свикнали винаги по такъв начин да решават своите проблеми."

Това заяви по бТВ журналистът и главен редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов, който бе зверски пребит.  Днес главният прокурор Иван Гешев загадъчно обяви, че поръчителите са лица, които "искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и в момента се укриват извън страната". На трима от задържаните по случая по подозрение че са изпълнителите на побоя, днес бе повдигнато обвинение. 

"След като прокуратурата и полицията имат своите версии - да ги оставим да работят. На мен лично ми е омръзнало 26 години да посочваме някакви неща, държавата трябва да е на ход, а после ние да ги коментираме. За това в нормалните държави няма такива неща - защото ролите са правилно разпределени в обществото", заяви още Ангелов.

По думите му органите на реда работели, полагали се усилия. Арестуваните вчера лица били ясни на по-ранен етап и големите усилия били в събирането на качествени доказателства.

Лично той не е разпознал някой от нападателите си, за които се знае, че са били с маски.

"Животът ги наказва по някакъв начин, а не правосъдието. Надявам се държавата да ме опровергае", заяви още журналистът.

Малко по-рано, пред БНТ, каза, че според него това, което е провокирало тези хора, е "серия публикации, които по някакъв начин ги осветяват".

А това осветяване е нещо, което в този момент е доста неприемливо за тях, предвид на някакви амбиции, които имат.

"Имам идея какво може да е предизвикало това, което се случи, можем да кажем, че съм писал и доста по-смели неща, но тук става въпрос за хора, имам предвид поръчителите, които имат доста по-нисък праг на търпимост, това са хора, които мислено живеят в 90-те години, те са свикнали винаги по такъв начин да решават своите проблеми", заяви Ангелов и пред обществената телевизия.