Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори открито за създаване на кабинет тип "Орешарски" - експерти, които са равноотдалечени от партиите. Това стана след срещата между Борисов и лдиера на БСП Михаил Миков. Борисов дори призна, че и той може да остане в парламента, подобно на лидерите на Реформаторския блок и Патриотичния фронт, които вече заявиха, че лидерите им няма да са министри.

Скептик съм за създаването на стабилно правителство. С Реформаторския блок сме малцинство. Патриотичния фронт се държаха отговорно, но без участие на техните лидери във властта не е достатъчно поемане на отговорност. Радан Кънев не иска да е в кабинета, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов също. Не ги обиждам и не поставям под съмнение подписа им. Но личното учстие е много важно. Ще кажат утре:"защо не си сменил областния на Разград, а си оставил човека на ДПС. Дърпаме си подкрепата" и приключваме. Споделената програма няма никаква правана стойност. Споделена отговорност означава лидерите вътре в правителството. В противен случай по-добре тип кабинет "Ореашарски" и парламентарни избори на 1 юли, заедно с местните.

Борисов и Миков заявиха, че са готови да се проведе лидерска среща, на която да се обсъди ситуацията. Миков също призна, че вариантът за кабинет тип "Орешарски" със средносрочна продължителност. Той повтори позицията, че БСП ще остане в опозиция. Стана ясно, че Миков е отказал предложение на Борисов да стане шеф на НС.

Борисов заяви, че още утре трябва да се смени ръководството на БНБ, заради казуса КТБ.

Очаквайте подробности!