Константин Папазов ще получи в близките дни 86,6 процента от акциите на "Левски". В интервю по бТВ Тити заяви, че днес по обед Васил Божков му се обадил и обещал, че ще му прати акциите по DHL.

"Ще те намери човек утре", така се изриза Тити, цитирайки избягалия в Дубай бизнесмен.

Това развитие бе очаквано в последните дни, в които баскетболният треньор излезе на преден план в битката за спасението на изправения пред фалит клуб. От четвъртък, 14  май, започва да тече срок от 30 дни - в тях изпълнителният директор Павел Колев по закон трябва да обяви фалит, ако не се намерят пари.

Папазов отговори отрицателно на въпроса дали "Лукойл" ще е новият благодетел на "сините". Фирмата издържа баскетболният клуб на Тити. Той не даде конкретен отговор как ще се издържа "Левски".

"Това е тема на друг разговор."

От думите стана ясно, че спонсори няма да са и собствениците на "Ефбет" - семейство Найденови. За тях той използва думата "морал", вероятно визирайки това, че проблемите на Божков започнаха от неговите съдружници.

Когато получи контролния пакет акции, Константин Папазов ще спи 24 часа и едва след това ще мисли за бъдещето на отбора, два пъти обеща той. Напоследък не можел да спи от вълнение.

Папазов вижда потенциал във феновете на "Левски". Според него досега 75 процента от истинските левскари още не са подпомогнали любимия си отбор. Това било така, тъй като те са с нагласата, че някой богат (като Васил Божков) издържа клуба.

"Новината от днес е, че "Левски" няма да фалира. Васил Божков и Георги Попов (човекът, който официално притежава акциите, бел. ред.) няма да го фалират. На този свят е измислена една дума за такова нещо и тя е "благодаря", рече винаги емоционалният Папазов. 

Нататък той похвали Божков. Но и неговите предшественици начело на "Левски" - Владимир Грашнов, Тодор Батков, Иво Тонев и Спас Русев. Последните трима са незаслужено оплюти от феновете, според баскетболния специалист.

Папазов изтъква, че сам е извървял пътя да се стигне дотам да убеди Васил Божков да му прехвърли акциите безвъзмездно. Нарече себе си "единствен лост". Разкритикува ръководството на "сините", че за три месеца не се обадило на Божков, още повече след всичко, което е направил за "Левски". 

Един от емблематичните левскари призна, че се обадил на своя приятел Валентин Златев, но категорично отхвърли възможността "Лукойл" да застане зад футболния клуб. С днешна дата няма кандидат да наследи Васил Божков на "Герена" - при тези думи Тити се прекръсти.

Папазов два-три пъти се разплака. Емоционално заяви, че никога не е бил "подлога" и няма да бъде. Определи се като човекът, задържал се най-дълго и постоянно на върха на българския спорт в последните 25 години, макар и да не е постигнал най-значимите успехи.

Риторично запита дали той и сподвижниците му са достойни да следват примера на Васил Левски. А като водеща за трайния успех в живота изтъкна думата "морал". Иска това понятие да залегне в бъдещето на "синия" клуб, който по думите му, първи в България тръгва по нов модел на управление.

От думите на Папазов излезе, че той възнамерява да напусне баскетболния клуб, за да се посвети на футболния. Каза, че Валентин Златев нямало да го спира.