Нова регистрация

Мониторингът върху правосъдието (CVM механизмът) никога не е прекратяван.

Предишният състав на ЕК препоръча вдигането му (а можеше просто да го прекрати), но не взе такова решение. Мониторингът оттогава е "спящ" - нито прекратен, нито активен. Това са фактите, другото са увъртания или лъжи.

ЕК реши да напомни по един дипломатичен, но доста твърд начин, че мониторингът може да бъде "събуден". Това предупреждение трябва да бъде разглеждано именно контекста си - докладът по "Европейския семестър", който оценява икономическото развитие.

България изостава много, дори бих казал, че се отклонява значително, от приоритетите на ЕС за следващите години:

  • "Зелено" възстановяване на икономиката с акцент върху нисковъглеродна икономика, защита на околната среда и качеството на живот;
  • Електронно управление и дигитални услуги, образование и квалификация в дигиталната сфера;
  • Особено внимание за малкия бизнес и самонаетите;

Изводите са повече от тревожни - българското правителство и новата ЕК съвсем не говорят на един език. С такива проблеми, България е заплашена да има много труден достъп до европейско финансиране и възстановителни фондове и в близките години да изостава, вместо да догонва.

 

Препечатваме коментара на евродепутата на "Демократична България" Радан Кънев от профила му във Фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Чакай сега. Събуден?

Нали до вчера мониторингът изобщо не беше спирал. Какви гъби е пушил Радан днес?

Калин

Наистина нещата вървят на зле ! Ще се оправят само ако Бойкикев, Радан Кънев, Атанас Атанасов и компания започнат да управляват. Лошото е, че това няма как да стане ! Те ще си останат анализатори.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Аз и приятелите ми сме убедени, че ако ДБ и

сродни на нея структури и личности се намесят повече в управлението на държавата, корупцията няма да изчезне, кражбите и лъжите и хвалбите - също, но ще намалеят. Справка СОС. Но, народе български, продължавай да спинкаш, Пеевски, Доган, Борисов, Влади, а и Симеонов, няма да те ликвидират чрез гладомор, както е постъпвал Сталин, а ще ти осигуряват порцийката, защото, народе, в крайна сметка ти осигуряващ благата в държавата, и те живеят и разпределят благодарение на твоя труд!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.