Началникът на полицията в Бургас старши комисар Радослав Сотиров (пак) подава оставка. Този път вестта за решението му дойде официално от областната дирекция на МВР. Сотиров е съобщил намерението пред колегите си на оперативка тази сутрин и напуска системата на вътрешните работи "по собствено желание".

"С решението си старши комисар Сотиров запозна ръководния състав на крайморската дирекция, като благодари за добрите взаимоотношения и изтъкна, че в Бургас е срещнал изключително стойностни и мотивирани хора. Пожела на служителите в ОДМВР–Бургас здраве и нови професионални успехи, с които да надградят постигнатото до момента", пише в съобщението на ОДМВР-Бургас. 

Старши комисар Стоилов изведнъж попадна под националните прожектори, когато полицията под негово ръководство спря шествието на хората, желаещи да отидат на плаж до т.нар. Летен сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк "Росенец" край Бургас. Тогава се стигна и до сблъсъци между гражданите и полицията.

Случката се разигра на 11 юли. Органите на реда тогава направиха така, че към въпросния плаж - публична държавна собственост, на който седмица по-рано бе "дебаркирал" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, бяха допуснали привърженици на ДПС, но не и желаещите да плажуват.

Въпреки че "плажуването" бе съгласувано с община Бургас, каквото е изискването по закона за митингите и събрания, като бе уведомен лично кметът Димитър Николов. Той бе обещал достъп до брега, но се оказа, че решението  за ограничаване на преминаването е взето от МВР-Бургас. Сотиров тогава обясни, че причината е "да не се допусне етническо напрежение". 

 
След въпросния случай премиерът Бойко Борисов поиска оставката на комисар Сотиров на среща с тогавашния вътрешен министър Младен Маринов. Висшият полицай пък сам съобщи, че поема отговорност за случилото се в парк "Росенец" и се оттегля. Малко след това обаче стана ясно, че Маринов не е приел въпросната оставка и Сотиров остана на поста си.
 
Старши комисар Сотиров пое полицията в Бургас през октомври 2019 г., като дойде от РГДП-Драгоман. Както се и очакваше, този път оставката е приета, а от МВР съобщиха, че на поста се връща бившият шеф на полицията в града старши комисар Калоян Калоянов. Именно той  бе сменен със Сотиров миналага година.