Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След почти ежегодни загуби в последното половин десетилетие южнокорейската компания LG може да напусне смартфон индустрията, съобщава Engadget.

Мениджър от компанията е съобщил на изданието, че се осмисля "продажба, оттегляне или смаляване на смартфон бизнеса" на техногиганта.

В смартфоните на LG са вложени близо 5 млрд. долара. Част от тях те си възвърнаха със солидни модели през 2015-2018 г. Но през последните 2 години компанията изостава от конкуренцията.

През миналата година те наблегнаха на експерименти - LG Velvet с втори екран в калъф и Wing, с въртящ се настрани дисплей. Наскоро показаха и прототип на навиващ се смартфон, който предполагаемо ще излезе до края на 2021 г.

Но всичко това са или устройства с особени характеристики, или в твърде висок клас, за да носят сериозни печалби. Още в края на 2020-а, след като падна под 2% дял от пазара, компанията прехвърли част от производството на бюджетните им линии на трети лица.

Макар със сигурност да изкара 2021 г., смартфон екипът на компанията вероятно няма да е същият догодина.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.