Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Джоузеф Байдън - 46-ият президент на Съединените американски щати, се закле официално да спазва Конституцията на страната и така сложи край на ерата "Доналд Тръмп". Управление, което бе белязано от скандали, раздори и разделения.

Какво да очакваме от новия президент от Демократическата партия? Ще успее ли да намаже с чудодеен мехлем раните на нацията, която никога не е била по-разделена или очакванията към новата администрация са прекалено големи? 

Ще откъсне ли Тръмп живо месо от Републиканската партия, като направи своя собствена партия или с края на неговото президенство дойде и логичният край на "тръмпизма" като влияние?

Америка и светът - могат ли да си отдъхнат европейските партньори най-накрая, връща ли се американската доминация в международните отношения и наистина ли Тръмп бе най-миролюбият президент?

Или това бе само пропаганда?

Как Байдън ще се отнесе към България?

Всичко това и още много други интересни неща - в новия епизод на Z-каст - подкаста на медиите Клуб Z за политика, култура, икономика и всичко, което интересува България и света. Говорят Йордан Бързаков и международният редактор Христо Римпопов.

Епизод 13 на Z-Каст можете да чуете тук.

* В САЩ неофициално Демократическата партия е приела за свой символ магарето, а Републиканската - слона. 

Ключови думи

Коментари

Байдън ще докара нова Голяма депресия

Ако Джо увеличи данъците, американската икономика, която е е в рецесия, ще изпадне в депресия. Печатането на долари едва ли ще помогне. Предишнот завъртане на печатарската машина за зелни успяваше да тушира критичните моменти. Тогава прогнозите за хиперинфалция не се сбъднаха. Защо? Защотп доларът бе силна световна платежна единица. Тази му роля обаче намалява заради натиска на Китай и нарастващата роляа на юана, подкрепен от убедителния напредък на китайската икономика. Бързашкият отказ на Байдън от нефта вероятно ще образува допълнителен насрещен вятър за икономиката на Щатите. Европа се готвеше да възобнови полетите до и от Америка на 26 март. Отиващият си Тръмп вдигна забраната и първите самолети мжеше да полетят към Стария континент още на 26 януари. Но не би. Байдън обяви, че ще отмени нареждането на Тръмп и ще наложи още по-строги ограничения пред авиотранспорта към и от Европа. По-зле от това не може и да бъде. Историята показва, че икономиката на Щатите е била по-добре при републиканските президенти. Бегъл поглед върху 80 на сто от членовете на екипа на Байдън показва, че това са хора от администрацията на Обама. Осемте години на Обама бяха най-лошото управление на Щатите след Втората световна война. Отивайки си вицепрездентът Пенс каза, че за първи път от две десетилетия насам през последните 4 години Щатите не са започнали нито една война. Вина за висчко, което става сега носи до голяма степен Тръмп. Той създаде не само хаос, но и си изгради врждебна околна среда, която го доведе до очаквано фиаско. За 4 години Доналд не можа да си създаде нито един нов приятел, а само печелеше противници. Егозимът и арогантността му отблъснаха дори най-близките хора, които го бранеха до последно. Пример затова е Майк Пенс, който бе предан като куче. Само за да си спечели обвинението накрая, че бил страхливец, защото не е пожелал да стъпка конституцията и да отмени резултатите от изборите. Тръмп бе считан от много за подарък на Америка, но се превърна в безхаберник, който постави рекорди в мисленето, че Щатите са остров и могат да живеят в изолация подобно на забравените от бога племена край Амазонка.

Що така, г-н Томов?!

Доскоро бяхте на мнение, че Тръмп е коренът на злото?! Какво Ви накара да си промените мнението?
Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

Реалността:

Байдън не е президент на САЩ, той въобще не е заинтересован от проблемите на държавата. Деменциалният дъртак е президент на финансовият елит, който управлява планетата, просто по съвместителство базата му е в САЩ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.