В мач, превърнал се във война също като вчерашния на стадион "Българска армия", "Левски" срази "Ботев" (Пловдив) с 3:0 в "Коматево" и прекъсна "черната" серия от четири поредни загуби от "канарчетата".

Отново два червени картона, грозни сцени, провокации, двамата треньори Велислав Вуцов и Георги Иванов едва не се сбиха, а Гонзо няколко пъти подразни публиката на домакините и трябваше да бъде пазен от униформени. Всичко това стана пред погледа на бъдещия наставник на "сините" (а дали?) Димитър Димитров-Херо.

Първото полувреме бе равностойно, като най-чистото положение изтърва Цветелин Чунчуков от "Ботев". Малко преди почивката домакините останаха с 10 души, след като Божидар Васев избута Мигел Бедоя и получи втори жълт картон. След почивката реферът Стефан Павлов показа доста пресилен червен картон и на Луис Педро ("Левски"), заради нещо като сблъсък с вратаря на "Ботев" Адам Страховяк. Малко след това Вуцов и Гонзо влязоха в остра словесна свада, това обаче остана незабелязано от арбитъра. 

А също така невъздържаното поведение на Иванов, който е късметлия, че не бе изгонен. В един момент спортният директор навлезе на терена, за да попречи на играч на "жълто-черните". 

А футболистите му се мобилизираха и подчиниха съперника с красиви попадения. В 64-ата минута Роман Прохазка откри резултата, а в 79-ата се разписа и Георги Сърмов. Тук всичко приключи - като интрига. "Ботев" явно нямаше сили да се противопостави и допусна още едно попадение в 88-ата, когато Мигел Бедоя оформи крайният резултат - 3:0 за "Левски". С успеха си "Левски" се изкачи до четвърта позиция с 27 точки.

Очаквайте изявления и още подробности.