ЦСКА победи "Черно море" с 3:1 като домакин и ще зимува на върха в "А" група. До края на първата фаза остават три кръга, които ще се изиграят напролет, след което дивизията се разделя на две. След днешния успех "червените" имат 6 точки преднина от втория "Лудогорец", който утре посреща "Ботев" (Пловдив) в последния мач за футболната есен.

Марин Оршулич с глава изведе армейците напред в резултата още в шестата минута, но гостите възстановиха равенството в 14-ата, когато Стенио бе точен с прецизен изстрел. ЦСКА стигна до успеха благодарение на голове, които паднаха в рамките на четири минути през втората част, а в герой на мача се превърна Орелиен Жоаким.

Очертаваше се нова голова мъка за ЦСКА на Армията, но влезлият като смяна футболист реши мача с попадения в 64-ата и 68-ата минута и осигури успеха на тима си. Първият си гол Жоаким реализира с далечен удар, при който топката отскочи от чим и изненада плонжиралия вратар на варненци, които завършват на осмо място. И все още имат шанс за шестото.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призна съвсем открито, че клубът е принуден да продаде един или двама футболисти през зимната пауза, за да оцелее. Това обаче нямало да се отрази на шампионските амбиции на червените. Въпреки че се зарече повече да не коментира съдиите, Младенов отново нападна реферската комисия, като я призова "да спре геноцида над ЦСКА".