Агенцията по вписванията отказа да признае уволнението на втората изпълнителна директорка на "Държавната консолидационна компания" Ваня Караганева. 

Тя бе освободена от поста след заседание на Съвета на директорите, в което обаче взеха участие единствено тези членове, които бяха назначени по времето на ГЕРБ. Караганева и нейният колега Чавдар Христозов не са били уведомени по надлежния ред. 

Именно заради това и днес Агенцията по вписванията излезе с мотивиран отказ за вписване на уволнението. Експертите казват, че от представените от Съвета документи не е установено валидно взето решение за освобождаване на изпълнителния директор на ДКК.

Заключението е – незаконосъобразно свикване и провеждане на заседанието на Съвета на директорите от 29.11.2021г. и невалидно приемане на решенията му.

Припомняме, че по-рано днес министерството на икономиката в лицето на министър Даниела Везиева застана плътно зад действията на Караганева и поиска оставките на тримата директори на ГЕРБ. 

Тя обяви, че те уронвавт престижа на дружеството и на министерството и подчерта, че очевидно опитват да спъват промените в държавния мастодонт.