Товарен кораб, превозващ 1400 луксозни автомобила, се обърна край бреговете на Англия., пише "Дейли мейл". Плавателният съд е бил акостиран умишлено недалеч от остров Уайт, за да се избегне обръщането му, по думите на собственика му. Корабът е имал проблеми още в началото на пътуването си, малко след като е напуснал пристанището в Саут Хемптън. Започнала е спасителна операция, която може да отнеме няколко седмици. Специалисти по кризисни ситуации с плавателни съдове ще прекарат следващите няколко дни да на борда, за да направят оценка на риска и да установят какво е изместването на товара. 

Ингар Скиакър, главният изпълнителен директор на компанията HØEGH Autoliners, която притежаватю кораба, е изразил благодарностите си към капитана за "изключителните му умения и голям опит в плаването" при опитите за спасяването му. Британските пристанищни власти обаче изразяват съмнение, че инцидентът може да е причинен от човешка грешка. 

Корабът е построен през 2000 година и тежи 52 000 тона. На борда му освен1400 луксозни автомобили, от известни марки като "Ролс Ройс", "Бентли", "Ягуар" и "Ленд Роувър", има и около 80 селскостопански и строителни машини. Експерти оценяват възможните загуби на десетки милиони лири. В момента тече разследване на причините за инцидента, от британската брегова охрана са съобщили, че имат готовност да го издърпат с влекачи.